Negociatorul șef al UE: Riscul unui Brexit fără acord încă există

183
Negociatorul șef al UE: Riscul unui Brexit fără acord încă există - negociatorul-1572555018.jpg

Articole recomandate

Negociatorul șef al Uniunii Europene, Michel Barnier, a apreciat, miercuri, într-un discurs rostit la Bruxelles, că riscul unei ieșiri a Marii Britanii din UE fără acord nu a fost încă îndepărtat complet, informează France Presse. 


"Riscul ca Brexitul să se producă în absența unui acord ratificat încă există", a declarat el, într-o reuniune a Consiliului economic și social european. "Aceasta s-ar putea întâmpla la sfârșitul lunii ianuarie. Aceasta ar putea de asemenea interveni la sfârșitul anului 2020, la sfârșitul perioadei de tranziție prevăzute", a avertizat Michel Barnier. 


Chiar și cu un acord de ieșire ratificat, dacă nu este implementat niciun acord cu privire la viitoarea relație înainte de sfârșitul perioadei de tranziție, se poate întâmpla oricând o ieșire brutală a Regatului Unit. 


Cu toate acestea, există o posibilitate de prelungire a perioadei de tranziție, a spus el. "Vara 2020 va fi un prim moment al adevărului. Acesta va fi momentul pentru a decide sau nu o prelungire a perioadei de tranziție", a adăugat Barnier. 
"Timpul acestei negocieri (n.r. - a acordului privind viitoarea relație) va fi excepțional de scurt", a subliniat Michel Barnier în fața reprezentanților angajatorilor, lucrătorilor și altor grupuri de interese. "11 luni pentru a face esențialul! Or, această negociere se anunță solicitantă și dificilă", a subliniat el. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3308 secunde