Netanyahu, vizită oficială în Germania, în contextul protestelor împotriva reformei judiciare din Israel

97
Netanyahu, vizită oficială în Germania, în contextul protestelor împotriva reformei judiciare din Israel - 1-1678870704.jpg

Articole de la același autor

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a început, miercuri, 15 martie, o vizită oficială în Germania, în contextul în care ţara sa au loc proteste de amploare împotriva reformei judiciare, relatează agenţia DPA, consultată de Agerpres.

El se va întâlni, joi, la Berlin, cu cancelarul Olaf Scholz şi cu preşedintele Frank-Walter Steinmeier.

Vizita este umbrită de disputa din Israel privind controversata reformă judiciară pe care guvernul de coaliţie de dreapta al lui Netanyahu încearcă să o impună.

Se aşteaptă ca israelienii care se opun reformei să încerce să-l împiedice pe Netanyahu să plece din Israel blocând drumuri.

Proteste sunt aşteptate şi la Berlin, joi, iar vizita lui Netanyahu va fi însoţită de o operaţiune de poliţie la scară mare.

Potrivit unui sindicat al poliţiei, peste 3.000 de ofiţeri de poliţie vor fi desfăşuraţi de miercuri şi până vineri dimineaţă. Pentru şederea la Berlin a lui Benjamin Netanyahu vor fi luate cele mai înalte măsuri de securitate, urmând a fi închise drumuri şi stabilite cordoane ale forţelor de ordine.

Convorbirile lui Netanyahu cu Scholz se vor axa pe cooperarea bilaterală şi chestiuni de securitate internaţională şi regională.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5317 secunde