Președintele Xi Jinping:

"Nicio forță nu va putea opri China din drumul ei către viitor"

252

Articole recomandate

Președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat, ieri, la deschiderea festivităților prilejuite de cea de-a 70-a aniversare a constituirii Republicii Populare, că "nicio forță nu va putea opri țara și poporul chinez pe calea lor către viitor", transmite EFE. 


"Acum 70 de ani, într-o zi precum cea de azi, tovarășul Mao Zedong a anunțat solemn lumea, din același loc, fondarea Republicii Populare Chineze, iar poporul chinez s-a ridicat în picioare", a amintit Xi, de la Poarta Păcii Cerești, în fața Pieței Tiananmen. 
Președintele chinez a subliniat că revoluția comunistă "a schimbat complet destinul mizerabil al Chinei de a fi săracă, slabă și umilită timp de peste o sută de ani". 


"Nu există nicio forță care să poată zdruncina statutul Chinei sau să oprească țara și poporul chinez pe calea lor către viitor", a spus Xi, în aplauzele miilor de persoane care au umplut tribunele instalate în Tiananmen pentru aceste festivități. 
Flancat de conducerea Partidului Comunist și de fostul președinte Jiang Zemin (1993-2003), Xi Jinping a evidențiat că poporul chinez "a obținut realizări inegalabile care au uimit lumea" în ultimele șapte decenii. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2835 secunde