Nimic nou în Mexic: GROAPĂ COMUNĂ descoperită lângă Guadalajara

134
Nimic nou în Mexic: GROAPĂ COMUNĂ descoperită lângă Guadalajara - ddd-1578986357.jpg

Articole recomandate

Parchetul din statul mexican Jalisco (vest) a anunțat luni descoperirea unei gropi comune în care se aflau rămășițele a cel puțin 29 de persoane, într-o zonă în care au mai fost exhumate în ultimele luni 80 de cadavre îngropate ilegal, informează AFP, citată de Agerpres. Groapa comună clandestină se află la Tlajomulco, la periferia Guadalajarei, capitala statului Jalisco și al doilea cel mai mare oraș din Mexic. Parchetul precizează că operațiunile de exhumare continuă. În alte două gropi comune identificate la Tlajomulco, au mai fost găsite 31 de cadavre în noiembrie și 50 în decembrie.

Potrivit autorităților, violențele în regiune s-au intensificat din martie 2017 după o scindare în puternicul cartel Noua Generație din Jalisco, care rivalizează și cu grupări infracționale din orașul vecin Guanajuato pentru controlul traficului de carburant.

Conform statisticii oficiale, peste 3.000 de gropi clandestine, cu peste 5.000 de cadavre, au fost descoperite în Mexic începând din 2016, când guvernul a lansat o ofensivă militară controversată împotriva traficului de droguri, despre care se crede că a contribuit la fragmentarea facțiunilor criminale și la creșterea gradului lor de violență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5565 secunde