Ninsorile abundente şi frigul intens au perturbat transporturile în Japonia

258
Ninsorile abundente şi frigul intens au perturbat transporturile în Japonia - japonianinsoare-1674741200.jpg

Articole de la același autor

Zăpada abundentă care a acoperit regiuni întinse din Japonia a îngreunat traficul rutier, a dus la anularea a sute de curse aeriene şi a perturbat călătoriile cu trenul, iar cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, informează Reuters.

Un front atmosferic neobişnuit de rece şi un sistem de joasă presiune au favorizat ninsori abundente şi vânturi puternice, care s-au abătut începând de marţi asupra Japoniei.

Ninsoarea a fost deosebit de intensă în regiunile dinspre Marea Japoniei, iar în oraşul Maniwa din vestul Japoniei stratul de zăpadă care s-a depus în ultimele 24 de ore a avut grosimea de 93 de centimetri până miercuri la ora locală 08:00 (23:00 GMT).

O persoană şi-a pierdut viaţa în urma furtunii, iar alte două decese sunt investigate ca având legătură cu acest fenomen meteorologic, potrivit unei precizări făcute de Hirokazu Matsuno, secretarul-şef al Guvernului japonez, cu prilejul unei conferinţe de presă. Nu sunt disponibile detalii suplimentare până la această oră.

Companiile aeriene locale, printre care ANA şi Japan Airlines, au anulat peste 300 de zboruri, iar cursele feroviare de mare viteză au fost suspendate sau amânate în nordul Japoniei, potrivit relatărilor din presă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5882 secunde