Nissan şi Renault au ajuns la un acord privind restructurarea profundă a alianţei lor

247
Nissan şi Renault au ajuns la un acord privind restructurarea profundă a alianţei lor - nissan-1675088042.jpg

Articole recomandate

Renault şi Nissan au convenit luni o restructurare profundă a alianţei lor, înfiinţată în 1999, care le va pune pe picior de egalitate, iar producătorul auto nipon va investi în noua divizie de vehicule electrice a grupului francez, transmite Reuters.

Anunţul a venit după aproape patru luni de negocieri intense. Un aspect sensibil în cadrul negocierilor a fost dorinţa Nissan de a-şi proteja proprietatea intelectuală, inclusiv tehnologiile sale în domeniile automobilelor electrice, hibride şi conducere autonomă, pe care le consideră cruciale în competitivitatea sa în viitor, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Conform acordului, care trebuie aprobat de Consiliile de Administraţie, Renault îşi reduce participaţia la Nissan la 15%, de la aproximativ 43%, transferându-şi participaţia rămasă, de 28%, într-un trust francez, a informat Renault. Apoi Renault va transmite instrucţiuni mandatarului să vândă acele acţiuni, evaluate la aproximativ 4,1 miliarde de dolari, în condiţii rezonabile din punct de vedere comercial pentru grupul francez, în cadrul unui proces coordonat şi ordonat, a precizat Renault.

Din octombrie, când cei doi producători auto au anunţat că discută restructurarea alianţei lor, acţiunile Renault au urcat cu aproape 25%, în timp ce titlurile Nissan au înregistrat un avans de 3%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3686 secunde