Nivel maxim de alertă în Coreea de Sud: Epidemia se extinde cu repeziciune

184
Nivel maxim de alertă în Coreea de Sud: Epidemia se extinde cu repeziciune - alertacoreea-1482068409.jpg

Articole recomandate

Coreea de Sud a decretat, pentru prima dată, nivel maxim de alertă în privința gripei aviare, ceea ce presupune alocarea de resurse suplimentare pentru a lupta împotriva unei epidemii care a cauzat deja sacrificarea a peste 10% din păsările de curte din această țară.

Primele cazuri de păsări infectate cu virusul H5N6 au fost confirmate la 18 no-iembrie într-o fermă din centrul țării. Epidemia s-a răspândit rapid la alte ferme, fiind sacrificate un număr record de 16 milioane de pui de găină și rațe.

Până în prezent, cel mai grav focar de gripă aviară din Coreea de Sud a fost înregistrat în 2014, atunci când aproape 14 milioane de păsări de curte au fost eutanasiate.

"Am ridicat nivelul de alertă la grav, în încercarea de a stopa răspândirea gripei aviare", a declarat ministrul agriculturii, Kim Jae-soo, potrivit Agerpres.

Acest nivel reprezintă ultima fază a unui sistem de alertă în patru pași. În acest stadiu, autoritățile pot interzice transportul păsărilor de curte, pot închide punctele de vânzare sau abatoarele, pot vaccina toate păsările și dezinfecta orice vehicul.

Situația ar putea conduce la o creștere bruscă a prețurilor la păsări de curte și la ouă. În prezent, ouăle sunt cu 30% mai scumpe față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3696 secunde