Noi controverse privind moartea lui Osama ben Laden

486
1
Noi controverse privind moartea lui Osama ben Laden - osama-1346328435.jpg
Osama ben Laden era deja mort, împușcat cu un glonț în cap, în momentul în care militari Navy SEAL au intrat în camera sa, dezvăluie o carte pe cale de apariție scrisă de unul dintre membrii comandoului care a participat la raid, scrie "Huffington Post".

"No Easy Day" ("O zi dificilă"), a cărei publicare a fost devansată de la 11 la 4 septembrie și care nu a fost supusă aprobării autorităților militare, este prezentată de către editură ca "o relatare la persoana întâi asupra misiunii care l-a ucis pe ben Laden". Cartea contra-zice anumite aspecte ale raportului misiunii prezentat de către administrația americană. 


Sub pseudonimul Mark Oewn, autorul povestește ultimele clipe ale vieții lui ben Laden care s-au scurs în momentul în care, urmând un alt militar Navy SEAL - forțe speciale de elită din cadrul Marinei Statelor Unite -, urcă scările reședinței din Abbottabad (Pakistan) către camera fostului șef al rețelei teroriste Al-Qaida, potrivit "Huffington Post", care și-a procurat un exemplar al cărții.

"Eram la mai puțin de cinci pași de palier, când am auzit focuri de armă trase cu un amortizor. Pop, pop", scrie el. Colegul care se afla înainte, în casa scărilor, a deschis focul. 


"Nu puteam să îmi dau seama, din locul în care mă aflam, dacă focurile de armă și-au atins ținta sau nu. Bărbatul a dispărut în camera întunecată", continuă el. 


Povestea contrazice ultimele momente din viața lui ben Laden, așa cum au fost prezentate de către oficiali americani din domeniul apărării și informațiilor, după raidul din noaptea de 1 spre 2 mai 2011. 


Inițial, aceștia din urmă au afirmat că șeful Al-Qaida a fost ucis în timp ce încerca să opună rezistență, iar ulterior că acesta nu s-a predat imediat și că a fost împușcat cu un glonț în cap, în camera sa. Anumite publicații americane au afirmat, pe de altă parte, că ben Laden a fost atins de un glonț la nivelul pieptului. 


Contactat de AFP, un oficial american din cadrul Departamentului Apărării a confirmat informațiile "Huffington Post". 


"Ben Laden era dezarmat, este adevărat. Dar echipa tocmai ieșise dintr-un schimb de focuri. Ulterior, apare această persoană (ben Laden) care își scoate capul pe ușă", a relatat acest oficial. 


"A spune că membrii SEAL au ucis un bărbat dezarmat te face să te gândești că a fost vorba mai degrabă despre execuție, dar nu era cazul", a dat el asigurări. 


Comentează știrea

christian louboutin tumblr
28 februarie 2014
christian louboutin tumblr

christian louboutin pigalle heel height Stiri Actual : Noi controverse privind moartea lui Osama ben Laden | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin tumblr http://shmuelslysst.balmirtronics.com/images/christian-louboutin-lady-daf.asp

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Mai 2011
Stire din Actual : Osama ben Laden a fost ucis
Pagina a fost generata in 0.4487 secunde