Noi informații despre incendiul din Valencia. Ce a generat propagarea rapidă a focului

447
Noi informații despre incendiul din Valencia. Ce a generat propagarea rapidă a focului - 62427899-1708714474.jpg

Articole de la același autor

Au fost ore de infern în Valencia, unde un incendiu năprasnic a mistuit două blocuri de apartamente în mai puțin de o oră.


Cel puțin 10 locatari au murit și 14 sunt dați dispăruți. Localizarea celor 5 cadavre a fost posibilă cu ajutorul dronelor. Patru dintre victime sunt din aceeași familie. Din cauza vântului puternic și a materialului ușor inflambil din care era făcută fațada, complexul rezidențial, care era adminstrat de o româncă, a ars de parcă era făcut din paie, potrivit stirileprotv.ro


Compus din două turnuri, complexul are 143 de locuințe și în jur de 450 de locatari.


Culmea ironiei, dezvoltatorul a promovat apartamentele punând în evidență ceea ce numea un tip inovator de fațadă din aluminiu și panouri din spumă poliuretanică. Acest sistem e foarte eficient pentru a izola de căldură şi frig, dar foarte inflamabil.


Experții spun că tocmai materialul izolator a acționat ca o pernă de aer, facilitând răspândirea focului și generând un efect de coș de fum. De altfel, la un an după finalizarea complexului, folosirea spumei poliuretanice a fost interzisă în construcții.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2803 secunde