Nord-coreenii amenință Statele Unite ale Americii cu o "ploaie de foc"

186
Nord-coreenii amenință Statele Unite ale Americii cu o

Articole recomandate

Ministrul de Externe nord-coreean Ri Yong-ho a avertizat că țara sa "va face să plouă cu foc" asupra Statelor Unite ale Americii, în replică la "declarațiile belicoase" ale președintelui american Donald Trump, care a amenințat, recent, la ONU, cu distrugerea Coreei de Nord, informează agenția AFP, consultată de Agerpres.

Șeful diplomației nord-coreene a făcut aceste declarații cu prilejul primirii unei delegații a agenției de presă TASS, care a vizitat Phenianul, potrivit presei nord-coreene de stat.

"Este voința fermă a întregii armate și a poporului Republicii Populare Democrate Coreea (n.r. - RPDC, denumirea oficială a țării) de a face să plouă cu foc peste SUA, care au amenințat să distrugă total RPDC", a spus Ri Young-ho, citat într-un comunicat de agenția oficială nord-coreeană KCNA.

Ri l-a acuzat pe Donald Trump că, "prin declarațiile sale belicoase și nesăbuite de la ONU, a aprins fitilul războiului" împotriva Coreei de Nord. "Iubitul nostru comandant suprem Kim Jong-un a avertizat deja în mod ferm că SUA trebuie să acționeze într-o manieră rațională și să înceteze să ne mai atace, dacă nu vor să fie umilite în fața lumii întregi, intrând în raza de acțiune a tirurilor noastre", a adăugat el.

"Guvernul republicii noastre a declarat deja în mai multe rânduri că orice tentativă de a ne sufoca sub pretextul punerii în aplicare a unei rezoluții care include sancțiuni echivalează cu un act de agresiune și de război", a amintit ministrul nord-coreean.

Ri a mai apreciat că programul nuclear nord-coreean este "rodul valoros al luptei sângeroase a poporului coreean de a-și apăra destinul și suveranitatea țării în fața amenințării nucleare prelungite a imperialiștilor americani și o valoroasă sabie justițiară".

Ministrul de Externe nord-coreean a asistat la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, în septembrie, în cadrul căreia, în discursul său, Trump a amenințat cu "distrugerea totală a Coreei de Nord", pe fondul accelerării programelor balistic și nuclear nord-coreene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4224 secunde