Nord-irlandezii cer relaxarea legislației privind avortul

140
Nord-irlandezii cer relaxarea legislației privind avortul - nordirlandezii-1527597442.jpg

Articole recomandate

Sute de activiști pentru drepturile femeilor s-au adunat, luni, la Belfast, pentru a pune presiune pe premierul britanic Theresa May pentru a reforma reglementările foarte restrictive privind avortul din Irlanda de Nord, după ce Irlanda vecină a decis prin referendum să-și liberalizeze legile, relatează Reuters. 


Votanții din Irlanda s-au pronunțat în proporție de peste două treimi pentru abrogarea unui amendament din constituție care interzicea avortul. Irlanda de Nord condusă de britanici rămâne acum singura țară din insulele britanice care mai are un regim restrictiv privind avorturile, iar Theresa May a primit duminică apeluri chiar din cadrul propriului cabinet, dar și din partea opoziției pentru reformarea reglementărilor foarte stricte din provincie. 


O purtătoare de cuvânt a lui May a declarat că o schimbare a regulilor poate fi efectuată numai de guvernul din Irlanda de Nord. 


Provincia, divizată între unioniști, care doresc menținerea asocierii cu Londra, și naționaliști, care vor unirea cu Irlanda, nu are un guvern descentralizat din luna ianuarie a anului trecut, după ce un acord de împărțire a puterii s-a prăbușit între principalele partide din cele două comunități. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2009 secunde