Nord Stream: Apărarea britanică denunţă "afirmaţii false" ale Moscovei pentru "a deturna atenţia"

78
Nord Stream: Apărarea britanică denunţă

Articole recomandate

Ministerul britanic al Apărării a denunţat, sâmbătă, „afirmaţiile false” ale Moscovei pentru „a deturna atenţia”, după ce armata rusă a acuzat Marea Britanie de implicare în exploziile de la gazoductele Nord Stream şi un atac cu drone, informează agenţia France Presse, consultată de Agerpres.


„Pentru a deturna atenţia de la gestionarea dezastruoasă a invaziei ilegale a Ucrainei, Ministerul rus al Apărării recurge la răspândirea unor afirmaţii false de o amploare epică. Această ultimă poveste inventată spune mai multe despre disputele din cadrul guvernului rus decât despre Occident”, a transmis ministerul britanic.
 

Rusia a acuzat, sâmbătă, „reprezentanţii unei unităţi a marinei britanice” că „au participat la planificarea, logistica şi punerea în aplicare a actului terorist din Marea Baltică la 26 septembrie pentru a submina gazoductele Nord Stream 1 şi Nord Stream 2”.

De asemenea, armata rusă a imputat, sâmbătă, Ucrainei şi Regatului Unit atacul masiv cu drone ce a vizat flota sa de la Marea Neagră din Crimeea, peninsulă anexată de Moscova, care a provocat „pagube minore” la una dintre nave.
 

„Pregătirea acestui act terorist şi formarea personalului militar al Centrului 73 ucrainean de Operaţiuni Maritime Speciale au fost efectuate de specialişti britanici cu sediul la Oceakov, în regiunea Mîkolaiv din Ucraina”, a declarat Ministerul rus al Apărării pe Telegram. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3364 secunde