Norvegia, condamnată pentru tratament inuman în cazul teroristului Breivik

260
Norvegia, condamnată pentru tratament inuman în cazul teroristului Breivik - anders-1461168290.jpg

Articole recomandate

Teroristul Anders Breivik a câștigat procesul împotriva statului norvegian pentru tratamente "inumane și degradante" care i-ar fi fost aplicate în inchisoare. Norvegia a fost condamnată pentru tratament "inuman" și trebuie să îi plătească cheltuielile de judecată de circa 40.000 de dolari lui Anders Breivik, relatează BBC News. 


Teroristul a fost ținut în izolare timp de aproape cinci ani, ceea ce, a menționat tribunalul, a fost o încălcare a articolului 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

"Tribunalul a ajuns la concluzia că regimul carceral implică un tratament inuman în cazul Breivik", a apreciat tribunalul din Oslo.

Judecătoarea Helen Andenaes Sekulic a apreciat că și "teoriștilor și ucigașilor" li se aplică drepturile fundamentale ale unei societăți democratice.

Al doilea aspect al plângerii depuse de Breivik, care se referea la comunicațiile acestuia cu exteriorul, a fost respins de instanță.

Breivik a dat în judecată statul norvegian pentru că a fost ținut în carceră timp de aproape cinci ani, dar și pentru tratamentul de care a avut parte, respectiv "folosirea excesivă a cătușelor", "percheziții corporale repetate" și "trezirea în mijlocul nopții", scrie digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4687 secunde