Norvegia interzice cerșetoria. Care vor fi pedepsele

155
Norvegia interzice cerșetoria. Care vor fi pedepsele - cersetor-1402988029.jpg

Articole recomandate

Norvegia va interzice cerșetoria în locurile publice, în virtutea unui amendament legislativ dezbătut luni în Parlament, o măsură controversată care-i va afecta în special pe romii de origine română, ministrul Justiției invocând "o legătură" între cerșetorie și infracționalitate.
Textul prezentat de Guvernul de dreapta prevede autorizarea municipalităților să interzică cerșetoria pe plan local începând din vara lui 2014, după care va fi introdusă o interdicție la nivel național, prevăzută începând din vara lui 2015. Măsura urmează să fie adoptată în mod sigur, potrivit Mediafax.ro.
Ministrul Justiției Anders Anundsen, provenind din Partidul progresului (FrP), o formațiune de dreapta populistă și aniimigrație, a invocat "o legătură" între cerșetorie și delincvență, în special furt.
Potrivit autorităților, la Oslo se înregistrează același număr de furturi ca la Berlin, deși populația orașului este de șapte ori mai mică.
Cerșetoria, în orașele care o vor interzice, va fi pasibilă de aplicarea unei amenzi și unei pedepse de până la trei luni de închisoare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Actual : Scandal pornografic în Norvegia
Pagina a fost generata in 0.3659 secunde