Noua Zeelandă înregistrează primul deces cauzat de Covid-19 în șase luni

202
Noua Zeelandă înregistrează primul deces cauzat de Covid-19 în șase luni - covid-1630740731.jpg

Articole recomandate

Noua Zeelandă a înregistrat vineri primul deces legat de Covid-19 în şase luni, deşi autorităţile sanitare au declarat sâmbătă că au stopat ultimul val cu varianta Delta, scrie AFP. O femeie în vârstă de 90 de ani, care prezenta comorbidităţi şi nu putea fi ventilată sau să primească îngrijiri la terapie intensivă, a murit într-un spital din Auckland (nord) în noaptea de vineri spre sâmbătă.


Ea este a 27-a persoană care moare de Covid în Noua Zeelandă şi prima după 16 februarie anul acesta. Potrivit autorităţilor, ea a fost contaminată de un membru al casei de bătrâni din Auckland, principalul oraş al ţării cu o populaţie de 1,7 milioane de locuitori.


Noua Zeelandă se confruntă cu epidemia de Covid-19 de când primul caz transmis local în şase luni, la mijlocul lui august, a condus la lockdown-ul ţării pentru cei cinci milioane de locuitori. De atunci, 782 de cazuri au fost înregistrate în Auckland, care rămâne la nivelul 4 de carantină, maxim, în timp ce restul ţării este la nivelul 3.


Doar 20 de cazuri pozitive au fost semnalate sâmbătă, în scădere în raport cu 84 de noi cazuri semnalate weekendul trecut, în vârful ultimului val. Directoarea Departamentului de Sănătate publică, Caroline McEnlay, a calificat drept "încurajatoare" diminuarea de noi cazuri în cursul săptămânii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6062 secunde