Avertismentul lui Netanyahu:

"Noul președinte iranian, un lup deghizat în oaie"

178
3

Articole recomandate

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat, la un post american de televiziune, că Israelul ar putea interveni militar înaintea Statelor Unite împotriva programului nuclear iranian, calificându-l pe noul președinte Hassan Rohani drept un "lup deghizat în oaie".

"Suntem mai aproape de Iran decât Statele Unite. Suntem mai vulnerabili. Deci, va fi necesar să abordăm această întrebare, și anume cum să oprim Iranul, poate chiar înaintea Statelor Unite", a avertizat Benjamin Netanyahu. "În Iran există un nou președinte. El îl critică pe predecesorul său pentru că a fost un lup deghizat în lup. Strategia sa este să fie un lup deghizat în oaie, și anume să zâmbească în timp ce fabrică bomba atomică", a apreciat el într-un interviu pentru postul CBS.

"Ei se apropie de linia roșie. Nu au depășit-o încă", a mai declarat premierul israelian, referindu-se la pragul începând de la care Iranul va fi, în opinia sa, capabil să fabrice prima sa armă nucleară. "Este necesar să li se spună, fără vreo ambiguitate, că acest lucru nu va fi permis", a continuat el.

În opinia premierului israelian, Iranul dispune de aproximativ 190 de kilograme de uraniu îmbogățit la un nivel de 20% din cele 250 de kilograme necesare în vederea fabricării unei bombe atomice.

Hassan Rohani, un lider religios moderat, a fost ales, pe 14 iunie, la conducerea Iranului și îi va succeda lui Mahmoud Ahmadinejad pe 3 august.

Un oficial israelian a avertizat, în același timp, că Iranul ar putea să încerce să prezinte o ofertă marilor puteri, cu care urmează să se întâlnească pe tema programului său nuclear controversat.

Teheranul ar putea să propună "o oprire temporară" a îmbogățirii uraniului sau chiar "o conversie posibilă la un nivel inferior a unei părți a uraniului îmbogățit la nivelul de 20%", cu scopul de a obține o "anulare parțială a sancțiunilor internaționale".

"Aceasta este o concesie nesemnificativă", a declarat oficialul israelian, sub protecția anonimatului, apreciind că acest lucru ar constitui "alt exemplu al politicii deliberate a regimului iranian care încearcă să înșele comunitatea internațională".

"Israelul se va opune total unei asemenea idei iraniene și va respinge propuneri care nu vor include o oprire completă a oricărei îmbogățiri a uraniului, retragerea din Iran a oricărui material îmbogățit, închiderea instalației ilegale de la Qom și oprirea totală a activității la reactorul de plutoniu", a mai declarat această sursă.

Netanyahu a refuzat, de asemenea, să confirme sau să infirme informații apărute în presa americană potrivit cărora Israelul este responsabil de mai multe explozii la depozite de muniție în Siria, în apropierea orașului portuar Lattakia, pe 5 iulie. 

Comentează știrea

mbt shoes online
6 iunie 2014
mbt shoes online

mbt sirima womens leather shoes-black Stiri Actual : "Noul președinte iranian, un lup deghizat în oaie" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online mbt shoes online http://www.xunhuanet.com/mbt-shoes/mbt-shoes-any-good.asp

hermes handbags austria
10 iunie 2014
hermes handbags austria

hermes uk jobs Stiri Actual : "Noul președinte iranian, un lup deghizat în oaie" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hermes handbags austria http://www.smgroup.co.in/no-6-hermes-handbags-austria-ladies-web-medium-hobo.asp

jgMksEbsSnieveuz
20 august 2014
LvtNDUmGyEefk

7EFjXt jydlgjoescxc, [url=http://kzepoopxxlfw.com/]kzepoopxxlfw[/url], [link=http://tnebejxdabaz.com/]tnebejxdabaz[/link], http://mipyukyqghbz.com/

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Stire din Actual : ISRAELUL și SUA AU ATACAT SIRIA!
Pagina a fost generata in 0.3964 secunde