Noul prim-ministru al Chinei critică „represiunea” SUA, dar îndeamnă la cooperare

164
Noul prim-ministru al Chinei critică „represiunea” SUA, dar îndeamnă la cooperare - 111-1678698893.jpg

Articole de la același autor

Noul prim-ministru al Chinei, Li Qiang, a denunţat luni „încercuirea” şi „represiunea” SUA împotriva ţării sale, dar a îndemnat totodată la cooperare între cele două mari puteri ale lumii, pentru realizarea unor „lucruri măreţe” împreună, relatează agenţiile de presă internaţionale, consultate de Agerpres.

„China şi SUA pot şi trebuie să coopereze. Dacă vom coopera, vom putea realiza lucruri măreţe”, a afirmat Li Qiang în primul său discurs susţinut după ce, sâmbătă, a fost numit premier al Chinei.

Noul prim-ministru a avertizat că va fi dificil pentru China să îşi atingă anul acesta obiectivul de creştere de circa 5%, deja unul dintre cele mai slabe din ultimele decenii. „Mi-e teamă că nu va fi uşor să atingem un obiectiv de creştere de circa 5% şi acest lucru va necesita multe eforturi”, a afirmat Li Qiang, în discursul său susţinut în ultima zi a sesiunii din acest an a Congresului Naţional al Poporului Chinez.

Acest ritm de creştere a Produsului Intern Brut (PIB), ce ar fi unul de invidiat pentru mai multe mari economii ale lumii, este de fapt unul dintre cele mai slabe din ultimii 40 de ani pentru gigantul asiatic.

Li Qiang, însărcinat cu probleme economice, a atenţionat împotriva unor noi provocări pentru creşterea economică a Chinei, relativizând totodată importanţa PIB pentru viaţa de zi cu zi a populaţiei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2691 secunde