NTT Docomo va lansa aplicația care traduce în timp real convorbirile telefonice

279
NTT Docomo va lansa aplicația care traduce în timp real convorbirile telefonice - docomodsc00137-1350919563.jpg

Articole recomandate

În Japonia va fi lansată o aplicație pentru telefoane care va permite traducerea în timp real a convorbirilor. Astfel, japonezii vor putea vorbi la telefon cu oameni din alte țări, amândouă persoanele folosind limba nativă.

NTT Docomo, cea mai mare rețea de telefonie mobilă din țară, va converti inițial limba japoneză în engleză și limba mandarină în coreeană, potrivit BBC.

Aplicația companiei japoneze, denumită Hanashite Hon'yaku, este destinată dispozitivelor care folosesc sistemul de operare Android, urmând a fi lansată pe 1 noiembrie.

Utilizatorul telefonului va avea parte de traducere a vocii interlocutorului sau, după o mică pauză, de o traducere scrisă a cuvintelor celuilalt, care va apărea pe telefon.

"Franceza, germana, indoneziana, italiana, portugheza, spaniola și thailandeza vor fi adăugate pentru această aplicație la sfârșitul lunii noiembrie, ridicând numărul limbilor non-japoneze la 10", a transmis compania NTT Docomo.

O companie franceză, Alcatel-Lucent, urmează sa dezvolte un produs asemănător - WeTalk - care va fi rivalul aplicației japoneze. WeTalk include limba japoneză și alte circa 10 limbi, printre care engleza, franceza și araba. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Nu vorbi la mobil când te plimbi. Află de ce?
Pagina a fost generata in 0.3578 secunde