Președintele Vladimir Putin:

"Nu ar fi oportun ca Rusia să treacă la o formă parlamentară de guvernare"

185

Articole recomandate

Rusia trebuie să rămână o republică prezidențială puternică, a subliniat, miercuri, președintele rus Vladimir Putin, întrebat asupra unei eventuale perioade de tranziție odată cu încheierea mandatului său în 2024, potrivit Reuters. 


Săptămâna trecută, Putin a propus modificări constituționale care i-ar permite să-și extindă controlul asupra puterii după anul 2024, când - conform actualei legislații - nu mai poate să-și reînnoiască mandatul. 


În cadrul unei vizite la Lipețk, președintele rus a declarat, miercuri, că nu consideră oportun ca Rusia să treacă la o formă parlamentară de guvernare. 


"Dacă este posibilă o formă parlamentară de guvernare la noi? Teoretic, posibil. Însă dacă este aceasta oportun? Aici fiecare cu propria sa opinie. Eu consider că nu", a spus Putin într-o întâlnire organizată de autoritățile din Lipețk cu alegători locali. 
Între altele, el și-a argumentat poziția prin absența în Rusia a unor partide care să aibă mulți ani de experiență. 


"Pentru ca o republică parlamentară să funcționeze eficient, structura ei politică trebuie să se fi clădit timp îndelungat. În Europa, unele partide există de sute de ani. Iar în țara noastră, un partid de regulă este legat de o persoană concretă", a explicat șeful statului rus. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4883 secunde