Misiunea NATO în Afganistan

"Nu au început negocierile de pace directe cu talibanii"

183

Articole recomandate

Misiunea NATO în Afganistan, Resolute Support, a respins, ieri, informațiile potrivit cărora comandantul său, generalul John Nicholson, a declarat că Statele Unite sunt pregătite să se alăture unor negocieri directe cu talibanii, precizând că aceste comentarii au fost interpretate greșit, relatează Reuters.

Într-un comunicat, misiunea NATO face referire la informații difuzate luni, în care Nicholson a reiterat comentariile secretarului de stat Mike Pompeo privind posibilitatea de a purta discuții cu talibanii implicând Statele Unite.

"Statele Unite nu sunt un substitut pentru poporul afgan sau guvernul afgan", a declarat Nicholson în acest comunicat. "Faptul că am reafirmat declarația secretarului Pompeo în care el a spus că discuțiile de pace vor include forțele internaționale și că Statele Unite sunt gata să lucreze cu talibanii, guvernul afgan și poporul afgan către o pace durabilă a fost interpretat greșit", a adăugat el.

Talibanii au respins orice discuții cu guvernul președintelui Ashraf Ghani, pe care ei îl consideră nelegitim și în schimb au insistat că vor discuta doar cu Statele Unite.

În comentariile sale de luni, Nicholson a spus că Statele Unite recunosc că au de jucat un rol important în procesul de pace. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3993 secunde