Negociatorul șef al UE, Michel Barnier:

"Nu avem motive să fim optimiști privind un acord cu Londra"

198

Articole recomandate

Negociatorul șef al UE, Michel Barnier, a declarat, joi, că nu are motive de a fi optimist privind șansele de a ajunge înainte de jumătatea lui octombrie la un acord cu Londra privind ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, relatează AFP. 
"Nu avem motive să fim optimiști privind șansele să ajungem la un acord înaintea summitului european organizat pe 17 și 18 octombrie", a avertizat el în fața șefilor de grupuri din Parlamentul European, potrivit unui comunicat remis presei. 
"Nu pot să vă spun obiectiv dacă contactele angajate cu guvernul dlui Johnson vor putea duce la un acord la jumătatea lui octombrie. Vom vedea în următoarele săptămâni dacă britanicii sunt în măsură să ne facă propuneri concrete în scris care să fie operaționale din punct de vedere juridic", a subliniat el. 


Uniunea Europeană va trebui să ia act de situație cu prilejul summitului european, a reamintit el. "Dacă nu ajungem la un acord, Consiliul European va trebui să ia act și să se pronunțe asupra unei eventuale amânări suplimentare, dacă ea este solicitată", a precizat el. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3711 secunde