Nu există dovezi ale unei implicări ruse în protestele mișcării "Vestelor Galbene" din Franța

265
Nu există dovezi ale unei implicări ruse în protestele mișcării

Articole recomandate

Serviciile franceze de informații nu au găsit dovezi care să indice o implicare directă a Rusiei în răspândirea de știri false și teorii ale conspirației în încercarea de a amplifica protestele mișcării "Vestelor Galbene" din Franța, informează publicația Journal du Dimanche.

"Până la această dată, nu am găsit vreo implicare a lor (serviciilor de spionaj din Rusia) în această mișcare (a Vestelor Galbene)", a comunicat o sursă din cadrul serviciilor franceze de informații, precizând însă că ancheta nu a fost încă finalizată.

Sursa citată a mai afirmat că serviciile cred că Rusia va încerca să sprijine forțele de opoziție și naționaliștii în alegerile europarlamentare din primăvară.

Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe, a declarat săptămâna trecută că Secretariatul General pentru Apărare și Securitate Națională (SGDSN) de la Paris a inițiat o anchetă privind informațiile din presă potrivit cărora Rusia și-a intensificat activitățile cibernetice pe rețele de socializare în contextul protestelor din Franța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3149 secunde