Nu există informații că Putin este bolnav, spune șeful CIA

93
Nu există informații că Putin este bolnav, spune șeful CIA - putinbolnav-1658406196.jpg

Articole de la același autor

Nu sunt informaţii că Vladimir Putin este instabil sau că are o sănătate şubredă, a declarat șeful CIA, William Burns, scrie BBC.

În ultima perioadă au existat tot mai multe speculaţii neconfirmate în presă conform cărora Putin, care împlineşte 70 de ani în acest an, ar putea fi bolnav de cancer. William Burns a declarat însă că nu există dovezi care să sugereze acest lucru, glumind că președintele rus părea chiar prea sănătos.

„Există o mulţime de zvonuri despre sănătatea preşedintelui Putin şi, din câte putem spune, este prea sănătos”, a spus Burns la Aspen Security Forum din Colorado.

Burn a făcut aceste comentarii într-un moment în care SUA au anunţat că vor furniza Ucrainei mai multe arme cu rază lungă de acţiune.

Burns, care a fost ambasador la Moscova, a spus că l-a observat şi a avut de-a face cu liderul rus de mai bine de două decenii.

Putin crede în control și intimidare, iar aceste trăsături s-au accentuat în ultimul deceniu, pe măsură ce anturajul său de consilieri s-a restrâns, a spus şeful CIA.

„Este convins că destinul său ca lider al Rusiei este de a restaura Rusia ca o mare putere. El crede că cheia pentru a face asta este recrearea unei sfere de influenţă în vecinătatea Rusiei şi nu poate face asta fără a controla Ucraina”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2093 secunde