Michel Barnier, despre Brexit:

"Nu există suficiente progrese pentru a trece la a doua fază a negocierilor"

163

Articole recomandate

"La ora actuală, nu există suficiente progrese pentru a trece la faza următoare a negocierilor asupra Brexit-ului", a declarat, ieri, la Parlamentul European de la Strasbourg, negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, informează AFP.

"Nu am realizat la ora actuală progrese suficiente pentru a demara cu toată încrederea a doua fază a negocierii, mai întâi asupra a ceea ce ar fi o eventuală perioadă de tranziție și mai apoi o discuție asupra cadrului viitoarei noastre relații", a explicat Barnier.

Aceste progrese suficiente cerute de UE trebuie să fie înregistrate în trei subiecte-cheie definite la începutul negocierilor: soarta cetățenilor afectați direct de Brexit, problema Irlandei și angajamentele financiare între cele două părți.

Barnier a enumerat în fața europarlamentarilor "divergențele serioase" care persistă în discuții, "în special asupra reglementării financiare".

"Nu vom accepta să plătim în format de 27 ceea ce a fost decis în 28", a spus negociatorul UE pentru Brexit. "Contribuabilii celor 27 de state membre nu au de ce plăti consecințele unei decizii pe care nu ei au luat-o", a adăugat Barnier. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.494 secunde