Nu sunt români răniți în cutremurul din Grecia, Creta

241
Nu sunt români răniți în cutremurul din Grecia, Creta - grecia-1632747634.jpg
Nu există victime de cetățenie română după seismul puternic produs luni pe insula Creta din Grecia, anunță MAE.


Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Atena s-a autosesizat în contextul seismului care a afectat insula Creta, luni, și a întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile elene, pentru a obține informații despre cetățenia persoanelor afectate și starea acestora de sănătate.

Potrivit datelor comunicate de către autoritățile elene reprezentanților misiunii diplomatice, până la acest moment nu există victime de cetățenie română.


Ambasada României la Atena continuă dialogul atât cu autoritățile elene, cât și cu reprezentanții comunității românești din zonă, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile elene în contextul pandemiei de COVID-19.


Potrivit Antena3.ro, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875, +30 210 6728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție telefonul de urgență al ambasadei: +30 6978996222.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7187 secunde