NU VĂ LĂSAŢI PĂCĂLIŢI! Ce mesaje false au fost transmise în numele MApN referitoare la războiul din Ucraina

1116
NU VĂ LĂSAŢI PĂCĂLIŢI! Ce mesaje false au fost transmise în numele MApN referitoare la războiul din Ucraina - campanie-1646926805.jpg

Articole de la același autor

"Vă semnalăm noi tentative de răspândire de documente și informații false în legătură cu așa-zise demersuri ale MApN pentru pregătirea mobilizării rezerviștilor.

Documentele din imagini, care au fost distribuite în municipiile Cluj-Napoca și Brașov, reprezintă falsuri. În legătură cu acestea, au fost sesizate autoritățile judiciare.

Precizăm cât se poate de clar că Ministerul Apărării Naționale nu solicită astfel de date persoanelor fizice sau juridice și nu trimite înștiințări către populație în formele în care sunt redactate aceste false adrese.


Executarea serviciului militar redevine obligatorie DOAR în situația decretării stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu (art. 3 din legea menționată).

Recomandăm cetățenilor care primesc documente asemănătoare celor din imagini să nu dea curs solicitărilor, să se informeze, după caz, la centrele militare zonale, județene sau de sector pe raza cărora au domiciliul", transmite MAPN

Datele de contact ale acestor structuri sunt disponibile pe pagina de internet a ministerului, la adresa următoare: https://www.mapn.ro/contact/centre_militare/.



Nu este pentru prima dată când, în contextul generat de conflictul din Ucraina, sunt semnalate știri false și acțiuni de dezinformare pe tema generală a așa-ziselor pregătiri pentru reluarea încorporărilor sau mobilizarea cetățenilor români cu obligații militare.

Cel mai probabil, intenția din spatele acestor acțiuni de manipulare este de inducere a panicii și incertitudinii în rândul populației din țara noastră, pe baza unor speculații și interpretări care nu au legătură cu realitatea.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6749 secunde