În SUA

Număr record de morți din cauza virusului West Nile

214
Număr record  de morți din cauza virusului West Nile - west-1345767524.jpg

Articole recomandate

Virusul West Nile a provocat moartea a 41 de persoane de la începutul anului în Statele Unite și infectarea a 1.118 persoane în total, un record de la descoperirea sa în 1999, au anunțat autoritățile sanitare americane.

Numărul persoanelor afectate de acest virus de la începutul lui 2012 și până în cea de-a treia săptămână a lunii august ar putea să crească, a avertizat organismul pentru controlul bolilor (CDC).

"În mod obișnuit, avem un vârf spre jumătatea lui august, dar este nevoie de timp pentru înregistrarea numărului de persoane afectate de virus și ne așteptăm la noi cazuri în următoarele săptămâni", a explicat purtătoarea de cuvânt a CDC, Candice Burns Hoffman.

Jumătate din cazuri au fost înregistrate în statul Texas, urmat de Mississippi, Louisiana, South Dakota și Oklahoma.

Boala s-a răspândit în special în Dallas și în împrejurimi, iar autoritățile locale au început să pulverizeze, săptămâna trecută, pesticide pentru eradicarea țânțarilor purtători de virus.

În Texas, de la începutul anului, virusul a provocat moartea a 19 persoane și infectarea altor 537, potrivit CDC. Circa 323 de persoane afectate riscă să rămână cu sechele la nivel neurologic și în prezent sunt spitalizate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8463 secunde