Numărul britanicilor uciși în atentatul din Tunisia a ajuns la 27

67
Numărul britanicilor uciși în atentatul din Tunisia a ajuns la 27 - davidcameron-1435760873.jpg

Articole recomandate

Numărul britanicilor uciși de un militant islamist în Tunisia vinerea trecută a ajuns la 27, un bilanț anterior anunțând 22 de britanici printre victime, a declarat miercuri premierul britanic David Cameron, relatează Agerpres.ro.



'Anunț cu tristețe că numărul confirmat al cetățenilor britanici uciși în acest atac îngrozitor este acum de 27... Ne așteptăm să crească', a declarat Cameron în parlament.

Guvernul a anunțat anterior că se așteaptă ca numărul definitiv al victimelor britanice să fie în jur de 30.

Un număr de 38 de persoane au fost ucise vineri, când un tunisian înarmat cu un pistol de tip Kalașnikov a deschis focul asupra turiștilor pe o plajă de lângă un hotel din zona turistică Port El Kantaoui, situată la sud de Tunis. Majoritatea celor uciși erau cetățeni britanici.

În urmă cu trei luni, la 18 martie, Tunisia a mai fost ținta unui atac terorist asupra unui sit turistic, atunci pierzându-și viața la muzeul Bardo 22 persoane, dintre care 21 de turiști străini și un polițist tunisian.

Gruparea jihadistă SI a revendicat cele două atentate.

Este al treilea an consecutiv în care Tunisia este lovită de atacuri în perioada de vară și în timpul Ramadanului. În iulie 2013, deputatul Mohamed Brahmi a fost asasinat la Tunis și opt soldați au fost uciși cu sălbăticie pe Muntele Chaambi, la frontiera cu Algeria. În iulie 2014, armata a fost vizată din nou și 15 soldați au fost uciși în același sector.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4786 secunde