Conform unui raport ONU

Numărul persoanelor care suferă de foamete a scăzut la aproximativ 870 de milioane

161
Numărul persoanelor afectate de foamete la nivel mondial a scăzut, în ultimii ani, până la aproximativ 870 de milioane, un prag considerat în continuare inacceptabil, a anunțat, ieri, Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură (FAO). 


Conform ultimului raport privind situația insecurității alimentare în lume, prezentat, ieri, la Roma, la sediul Agenției ONU, numărul persoanelor care suferă de foamete cronică s-a stabilizat la 868 de milioane în perioada 2010-2012.

Date FAO anterioare anunțau, în 2010, 925 de milioane de persoane suferind de foamete. Cu un an înainte, organizația a anunțat că în lume exista peste un miliard de persoane în această situație.

"Mai ales înainte de perioada 2007 - 2008, s-au înregistrat progrese la nivel mondial în materie de reducere a foametei", însă ulterior a avut loc "o încetinire și o stagnare", denunță raportul.

Motivele încetinirii ameliorării sunt multiple, printre ele figurând "criza economică mondială, creșterea prețurilor mărfurilor alimentare, cererea în creștere de biocarburant, speculațiile privind materia primă alimentară sau modifică-rile climatice", a declarat Jomo Sundaram, adjunctul directorului general al FAO. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 21 Iunie 2012
Stire din Actual : Incident  la summitul G20
Pagina a fost generata in 0.5613 secunde