O barjă cu porumb s-a scufundat în portul Constanța Sud

511

Articole de la același autor

În seara zilei de 2 ianuarie, în jurul orei 20,30, barja "ANR 1880", încărcată cu 1.000 t de porumb, s-a scufundat. Nava era acostată cu prova în dana "punct de lucru 5" din portul Constanța Sud. Incidentul nu s-a soldat cu victime omenești.
Barja are dimensiunea de 70,28 m, lățimea de 11 m și capacitatea de încărcare de 1.467 t. Armatorul său este firma "North Star Shipping".
Căpitănia Zonală Constanța cercetează împrejurările producerii incidentului. În stabilirea cauzelor scufundării barjei pot fi luate în considerare mai multe ipoteze: acțiunea vântului și valurilor, apariția unei găuri de apă și proasta încărcare.
Potrivit "meteorului", în zona de coastă, la ora producerii evenimentului, vântul sufla dinspre N – NE, cu forța 5 -7 pe scara Beaufort, iar marea era de gradul 5 - 7. Barja se afla, însă, într-o zonă ferită de valuri. Tocmai de aceea este avută în vedere ipoteza că proasta încărcare a favorizat scufundarea barjei sub impactul factorilor naturali sau ca efect al unei găuri de apă. Dacă această teorie se va dovedi a fi corectă, se va pune întrebarea: cine se face vinovat de modul defectuos de încărcare a navei?

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1436 secunde