O bătrână de 101 ani, bolnavă de COVID-19, a plecat acasă după zece zile de spitalizare

148
O bătrână de 101 ani, bolnavă de COVID-19, a plecat acasă după zece zile de spitalizare - spital-1674051687.jpg

Articole de la același autor

O femeie de 101 ani bolnavă de COVID-19, cel mai în vârstă pacient de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Sf Parascheva" Iaşi, a plecat acasă după zece zile de spitalizare, potrivit Antena3


"Pacienta a fost transferată de la Spitalul Clinic Paşcani către UPU de la Spitalul "Sf Spiridon", unde a fost consultată cardiologic şi s-a constatat şi diagnosticul de COVID-19. 



La internare avea o stare generală influenţată, era afebrilă, conştientă, greu cooperantă.

Bătrâna avea insuficienţă respiratorie cronică acutizată pe fondul afecţiunii respiratorii, insuficienţă cardiacă cronică, boală cardiacă cronică şi ateroscleroză cerebrală, boală renală cronică. 


Deşi a avut nevoie de suport de oxigen, iar comorbidităţile puteau să o pună în pericol, echipa medicală a personalizat tratamentul specific pe nevoile pacientei astfel încât să nu interfereze bolile existente", a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

La câteva zile de la internare, după ameliorarea simptomelor, şi în ciuda vârstei înaintate şi a afecţiunilor asociate, tratamentul pentru COVID-19 a fost un succes.

"Suntem mulţumiţi şi bucuroşi că dorinţa pacientei noastre este pe cale de a se îndeplini.

Aparţinătorii acesteia vor ţine legătura cu medicul curant pentru a fi informaţi cu privire la conduita terapeutică ce trebuie repectată şi necesitatea următorului control", a mai declarat dr. Florin Roşu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.813 secunde