O companie aeriană anunță că anulează toate zborurile miercuri. Peste 16.000 de pasageri sunt afectați

187
O companie aeriană anunță că anulează toate zborurile miercuri. Peste 16.000 de pasageri sunt afectați - dz01odamagfzad1lntiynjc4zdnlywi2-1549885526.jpg

Articole recomandate

Brussels Airlines, subsidiară a companiei aeriene germane Lufthansa, a avertizat că va anula toate cele 222 de curse aeriene programate în data de 13 februarie - ziua grevei naționale ce va fi declanșate de sindicatele din sectorul privat - fiind afectați aproximativ 16.000 de pasageri, transmit Reuters, Deutche Welle și publicația The Brussels Times.

Săptămâna trecută, Brussels Airlines anunțase că va anula 28 dintre zborurile care urmau să decoleze miercuri de pe aeroportul din Bruxelles. Pasagerilor le vor fi oferite rute alternative în altă zi, sau pot solicita rambursarea prețului biletelor.

Mișcarea de protest a fost declanșată în urma eșecului negocierilor dintre sindicate și angajatori. Sindicatele cer majorarea salariilor și a pensiilor, un echilibru mai bun între muncă și timpul liber. Sunt implicați angajați din transportul public, feroviar, de marfă și aerian, scrie Agerpres.

La grevă nu s-a alăturat sindicatele din sectorul public.

Compania aeriană TUI a mutat deja 36 de zboruri spre și dinspre capitala Belgiei către alte aeroporturi din Franța și Olanda.

Premierul belgian Charles Michel a cerut reprezentanților sindicatelor și ai angajatorilor să revină la masa negocierilor pentru a se evita greva. Aceasta ar putea provoca probleme miercuri unui grup special de călători: miniștrii Apărării din statele NATO au programată o întâlnire la Bruxelles. 


sursa text si foto: digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7351 secunde