O delegaţie rusă condusă de ministrul resurselor, în vizită la Phenian

208
O delegaţie rusă condusă de ministrul resurselor, în vizită la Phenian - 1-1700035050.jpg

Articole de la același autor

O delegaţie rusă condusă de ministrul resurselor naturale, Aleksandr Kozlov, se află în vizită în Coreea de Nord, a anunţat presa oficială nord-coreeană, cooperarea sporită între cele două ţări reprezentând un motiv de îngrijorare pentru Washington şi Seul, relatează agenţia AFP.

Vizita are loc la aproximativ o săptămână după ce secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că legăturile dintre Phenian şi Moscova sunt „în creştere şi periculoase” şi a cerut Beijingului, aliat al Coreei de Nord, să îndemne ţara să se abţină de la noi teste nucleare.

Delegaţia rusă a sosit la Phenian pentru a discuta despre cooperarea în domeniile comerţului, economiei, ştiinţei şi tehnologiei. O recepţie a avut loc la hotelul Koryo din capitala nord-coreeană, potrivit agenţiei de stat KCNA, în cadrul căreia au fost rostite discursuri şi participanţii au convenit asupra „revitalizării relaţiile bilaterale în toate domeniile şi a trecerii acestora la o etapă superioară”.

Rusia şi Coreea de Nord sunt vizate de sancţiuni internaţionale, Rusia pentru invadarea Ucrainei, iar Coreea de Nord pentru programele sale de arme nucleare şi balistice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3644 secunde