O dronă a salvat viaţa unui pacient care aştepta un transplant de plămâni

102
O dronă a salvat viaţa unui pacient care aştepta un transplant de plămâni - odronaasalvatviata-1635168703.jpg

Articole de la același autor

Un chirurg canadian a realizat un transplant pulmonar, după ce plămânii au ajuns în sala de operație cu ajutorul unei drone. Organele au fost transportate cu ajutorul dispozitivului, care a parcurs 1,2 kilometri în mai puțin de zece minute, între două spitale din oraşul Toronto. Plămânii au fost apoi transplantaţi cu succes la un pacient în vârstă de şaizeci de ani diagnosticat cu fibroză pulmonară.

„Timpul este de importanţă critică pentru transportul organelor. Este ceva ce nu s-a făcut niciodată, sunt primii plămâni transplantați după ce au fost livrați cu drona”, a transmis medicul care a realizat intervenția.

„Am dovedit, şi acesta este un aspect foarte important, că este posibil să facem acest lucru fără pericol”, a declarat pentru AFP doctorul Shaf Keshavjee, care a colaborat cu o echipă tehnică timp de doi ani pentru realizarea acestui zbor, notează Euronews.

Transportul cu drona a fost realizat cu ajutorul unui recipient frigorific care menţine parametrii termici ai organului, astfel încât acesta să fie viabil pentru transplant. „Cred că tehnologiile asociate dronelor au un potenţial imens pentru ca acesta să devină un standard în ceea ce priveşte asistenţa medicală. Această tehnologie trebuie să devină accesibilă pentru pacienții din întreaga lume", a explica Mikaël Cardinal, vicepreşedinte la Unither Bioelectronics, compania de biotehnologie care a realizat zborul, cu sediul în Quebec, o filială a companiei americane United Therapeutics. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Iunie 2021
Stire din Actual : Temperaturi record în Canada
Pagina a fost generata in 0.7198 secunde