O dronă americană a ucis un lider Isis-K în Afganistan

241
O dronă americană a ucis un lider Isis-K în Afganistan - drona-1630133358.jpg

Articole recomandate

Armata SUA spune că a ucis, probabil, un lider al grupului Stat Islamic (IS) într-un atac cu drone în estul Afganistanului, anunță BBC.


Atacul a avut loc în provincia Nangahar.


Organizația IS-K și-a asumat recentele atacuri cu bombă care au avut loc în apropierea aeroportului din Kabul, care ar fi ucis până la 170 de persoane, inclusiv 13 soldați americani.


În ultimele două săptămâni, estimările indică că peste 100.000 de persoane au fost evacuate, termenul stabilit de SUA pentru ca forțele sale să părăsească Afganistanul urmând să expire marți.


IS-K, orgaanizație originară din provincia islamică Khorasan, este cel mai violent dintre toate grupurile jihadiste din Afganistan.


Preşedintele SUA, Joseph Biden, a condamnat vehement, joi seară, atentatele produse în zona aeroportului din Kabul şi a avertizat că armata americană îi va depista pe teroriştii care le-au comis.


"Teroriştii au atacat Aeroportul din Kabul, iar evaluările serviciilor noastre de informaţii atribuie responsabilitatea grupului ISIS-K", a declarat Joseph Biden într-o conferinţă de presă.


"Celor care au comis acest atac şi tuturor celor care vor răul Americii, ei trebuie să ştie următorul lucru: noi nu vom ierta, nu vom uita, îi vom căuta şi îi vom face să plătească. Voi apăra interesele noastre şi ale cetăţenilor noştri. Vom riposta cu forţă şi precizie la momentul oportun, în locul în care vom vrea şi când vom vrea", a avertizat preşedintele SUA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 28 August 2021
Stire din Actual : Miting anti-lockdown în Noua Zeelandă
Pagina a fost generata in 1.9485 secunde