O furtună periculoasă de iarnă riscă să provoace haos de Crăciun în SUA

179
O furtună periculoasă de iarnă riscă să provoace haos de Crăciun în SUA - furtunasua-1671727207.jpeg

Articole de la același autor

O puternică furtună de iarnă este aşteptată să lovească în acest weekend regiuni extinse din Statele Unite, ameninţând să facă ravagii în perioada în care zeci de milioane de americani plănuiesc să călătorească pentru sezonul sărbătorilor de iarnă, transmite AFP.

Furtuna este prognozată să înceapă sâmbătă noaptea, să crească în intensitate până duminică şi să persiste după weekendul de Crăciun, aducând cu ea temperaturi extrem de scăzute, ninsori şi vânturi puternice în mare parte din nordul şi estul ţării, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS) al Statelor Unite.


Este o furtună o dată la o generaţie, a scris pe Twitter agenţia locală NWS din Buffalo, New York.

Regiunea Vestul Mijlociu (Midwest) şi cea a Marilor Lacuri (The Great Lakes) vor fi afectate în mod deosebit în acest weekend, îndeosebi de viscol.


Se preconizează că mercurul din termometre va scădea foarte brusc în doar câteva ore, atingând o temperatură resimţită de până la minus 55 de grade Celsius în regiunea Marilor Câmpii (Great Plains).

„Un frig de o asemenea amploare ar putea provoca degerături pe pielea expusă în doar câteva minute, precum şi hipotermie şi deces în caz de expunere prelungită”, a avertizat NWS



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5088 secunde