O grupare din Nigeria a răpit 136 de copii

128
O grupare din Nigeria a răpit 136 de copii - ogruparedinnigeria-1627304320.jpg
O grupare din Nigeria care a răpit 136 de copii la finalul lunii mai, în orașul Tegina, l-a răpit și pe bărbatul trimis să plătească răscumpărarea, informează BBC.

Bărbatul a fost trimis de părinții copiilor răpiți, după ce aceștia reușiseră să strângă cele 30 de milioane de naira (73.000 de dolari), vânzându-și pământurile și alte bunuri. Nordul Nigeriei se confruntă cu un val de răpiri în școli, motivul răpitorilor fiind strict financiar. Răscumpărările se plătesc de cele mai multe ori, însă răpirea persoanei care aduce răscumpărarea este ceva rar. Ulterior, membri grupării l-au sunat pe directorul școlii pentru a-i reproșa că suma trimisă nu era cea convenită. Cei 136 de copii au fost răpiți la finalul lunii mai dintr-o școală islamică din Tegina, statul Niger. Oameni înarmați au intrat în oraș pe motociclete și au deschis focul, ucigând un om și rănind un altul. În timp ce oamenii fugeau să se ascundă, atacatorii au mers la școală și au răpit copiii. Părinții și administratorii școlii au negociat cu răpitorii și au convenit să plătească răscumpărarea. Pentru a se obține suma cerută a fost vândut și o parte din terenul care aparținea școlii. Directorul Malam Abubakar Alhassan a declarat pentru BBC că șase oameni au fost trimiși cu suma convenită să se întâlnească cu răpitorii. Întâlnirea a avut loc lângă o pădure unde erau ținuți copiii. Când au ajuns la locul întâlnirii, gruparea a cerut ca unul dintre bărbați să îi urmeze în pădure ca să numere banii. Ulterior, au sunat la școală și au spus că banii nu sunt suficienți.

„Părinții nu mai pot strânge alți bani, acum se bazează pe Dumnezeu”, a declarat Alhassan pentru BBC. Peste 1.000 de elevi nigerieni au fost răpiți din școli în ultimele 8 luni, iar sute de copii sunt încă ținuți prizonieri.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.518 secunde