O jurnalistă germană, menținută în arest pe durata procesului pentru terorism

138
O jurnalistă germană, menținută în arest pe durata procesului pentru terorism - ojurnalista-1507809641.jpg

Articole recomandate

Un tribunal turc a ordonat menținerea în arest a unei jurnaliste și traducătoare germane, acuzată de justiția turcă de apartenență la o organizație teroristă și al cărei proces a început de curând, în apropiere de Istanbul, au anunțat avocații săi, transmite AFP.

Mesale Tolu, întemnițată de la sfârșitul lui aprilie, în Turcia, este acuzată că aparține Partidului comunist marxist-leninist (MLKP), o formațiune interzisă în Turcia, fiind considerată teroristă. Ea riscă până la 15 ani de închisoare.

Această cetățeană germană de origine turcă, în vârstă de 33 de ani, care lucrează printre altele ca jurnalistă și traducătoare pentru o mică agenție turcă de presă de stânga - Etkin Haber Ajansi (ETHA) -, este judecată la Silvri, în apropiere de Istanbul, împreună cu alte 17 persoane.

Tribunalul a hotărât ca Mesale Tolu și alte cinci persoane puse sub acuzare să rămână după gratii, în timp ce alte opt au fost eliberate așteptând să fie judecate, a anunțat cabinetul de avocatură "Dreptul celor oprimați", care o reprezintă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4476 secunde