O lamă numită Fifi a ajutat specialiştii să creeze o terapie anti-COVID: „Are cei mai eficienți agenți de neutralizare"

216
O lamă numită Fifi a ajutat specialiştii să creeze o terapie anti-COVID: „Are cei mai eficienți agenți de neutralizare
O terapie Covid obținută cu ajutorul unei lame numite Fifi a demonstrat un „potențial semnificativ” în studiile timpurii. 


Potrivit Antena3.ro, oamenii de știință spun că ar putea fi administrată ca un simplu spray nazal, pentru a trata și chiar preveni infecția timpurie.


Conform prof. Naismith, care este unul dintre cercetătorii principali și directorul Institutului Rosalind Franklin din Oxfordshire, cobaii de laborator infectați cu coronavirus și tratați cu noul spray nazal s-au recuperat complet în termen de șase zile, notează BBC citat de Mediafax.

Tratamentul a fost, până în prezent, testat numai pe animale de laborator, dar Public Health England a spus că se numără printre „cei mai eficienți agenți de neutralizare a SARS-CoV-2” pe care i-a testat vreodată.

La fel cu anticorpii noștri, nanocorpii se prind de virușii și bacteriile care ne pătrund în corp, etichetând invadatorul cu un „steag roșu” care permite restului armamentului imunitar al corpului să-l vizeze pentru distrugere, relatează BBC.

„Aici am primit un ajutor de la Fifi, lama institutului Franklin”, a explicat prof. Naismith.

Prin vaccinarea lamei Fifi cu o bucată mică, neinfecțioasă, din proteina virală, oamenii de știință i-au stimulat sistemul imunitar pentru a produce moleculele speciale. Oamenii de știință au ales apoi cu grijă și au purificat cei mai puternici nanocorpi dintr-o probă de sânge a lui Fifi.

Echipa a reușit apoi să crească cantități mari din moleculele special selectate.

Profesorul Naismith și colaboratorii săi, care și-au publicat cercetările în revista Nature Communications, au fost de acord că, chiar și cu succesul vaccinurilor Covid, ar fi foarte importantă apariția unor tratamente eficiente în viitor.

„Nu toată lumea este vaccinată cu aceeași viteză”, a spus el, „și există riscul apariției unor noi variante capabile să ocolească imunitatea vaccinului”.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3609 secunde