O navă cu grâu ucrainean destinat Etiopiei a sosit în Djibouti

132
O navă cu grâu ucrainean destinat Etiopiei a sosit în Djibouti - navagrau-1661952653.jpg

Articole de la același autor

Programul Alimentar Mondial (PAM) a anunţat că o navă închiriată de ONU care transporta 23.000 de tone de grâu ucrainean destinat milioanelor de locuitori din Etiopia care suferă de foame a sosit marţi în portul Djibouti, informează AFP.

Nava Brave Commander a părăsit portul ucrainean Pivdennîi pe 16 august, după un acord semnat în iulie de Kiev şi Moscova, sub egida Turciei şi a ONU, ce permite exportul de cereale ucrainene, blocat din cauza războiului declanşat de invazia Rusiei.

„Aprovizionarea de la bordul Brave Commander va hrăni 1,5 milioane de persoane timp de o lună în Etiopia”, a declarat directorul regional al PAM pentru Africa de Est, Michael Dunford: „Va avea aşadar un impact foarte mare pentru persoanele care în prezent nu au nimic”.

Nordul Etiopiei suferă o criză umanitară profundă, cauzată de un conflict care durează din noiembrie 2020 între guvern şi rebeli în regiunea Tigray, în timp ce sudul şi sud-estul ţării se confruntă cu o secetă istorică ce afectează Cornul Africii, cea mai gravă din ultimii 40 de ani.

Potrivit PAM, 22 de milioane de persoane sunt ameninţaţi cu foametea în întreaga regiune, în special în Somalia, Etiopia şi Kenya.

Patru sezoane ploioase care au fost sărace în precipitaţii de la sfârşitul anului 2020 au ucis milioane de animale şi au distrus recolte, iar Organizaţia Meteorologică Mondială a ONU a avertizat săptămâna trecută că în următorul sezon ploios, între octombrie şi decembrie, ploile vor continua să fie sărace.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.367 secunde