O nouă înșelătorie face victime pe bandă rulantă, pe internet. Ce să faci dacă ai picat în plasa infractorilor

637
O nouă înșelătorie face victime pe bandă rulantă, pe internet. Ce să faci dacă ai picat în plasa infractorilor - inselat2-1643728988.jpg

Articole de la același autor

O nouă înșelătorie face victime pe bandă rulantă, pe internet. Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a avertizat, marți, că infractorii continuă să se folosească de conturi compromise sau nou create de social media pentru a lansa atacuri de tip phishing sau scam împotriva utilizatorilor, relatează Realitatea.net


„De obicei, tehnica preferată este etichetarea unui cont de utilizator sau a unei pagini în astfel de postări-capcană, care vor conţine un text ce are menirea de a convinge utilizatorul să facă click pe un anumit link şi să-ţi ofere date sensibile (personale, financiare sau de autentificare).

Momeala folosită în astfel de atacuri variază, infractorii cibernetici folosindu-se de metode ingenioase de a capta curiozitatea sau de a speria utilizatorul: panicarea utilizatorilor să ofere date (prin ameninţarea cu închiderea contului în 24 de ore dacă acele date nu sunt 'validate'); promoţii incredibile (iphone la 10 lei); promisiunea unor câştiguri rapide (prin investiţii în criptomonede sau alte oportunităţii de investiţii)", au scris experţii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică, pe pagina de Facebook a instituţiei.


Potrivit acestora, pentru a convinge potenţialele victime de veridicitatea detaliilor oferite, atacatorii se folosesc de identitatea vizuală a unor branduri cu reputaţie sau de imaginea unor persoane publice populare în România.

„Totuşi, dacă utilizatorul verifică pagina de social media care publică astfel de mesaje, sau domeniul link-ului pe care urmează să îl acceseze, îşi poate da seama că este vorba despre o tentativă de fraudă, pentru că nu se află pe un canal oficial de comunicare al companiei sau a persoanei în numele căruia s-ar fi publicat acel post. Atunci când nu sunteţi siguri, introduceţi manual adresa site-ului dorit în browserul cu care navigaţi pe internet!", au mai adăugat specialiştii Directoratului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.376 secunde