O nouă minivacanță pentru români. Calendarul până la sfârșitul anului

199
O nouă minivacanță pentru români. Calendarul până la sfârșitul anului - liber-1668953534.jpg

Articole de la același autor

Se apropie sfârșitul anului. Românii mai au parte de cel puțin o minivacanță în cele peste 30 de zile rămase până la trecerea dintre ani.


ZILE libere 2022 - Minivacanța de Sfântul Andrei și Ziua de 1 Decembrie. Românii bugetari au parte de o nouă minivacanță la sfârșitul acestui an.

La sfârșitul lunii noiembrie urmează o vacanță de cinci zile, începând de miercuri - 30 noiembrie până duminică, patru decembrie.


Minivacanța vine după ce Guvernul a decis să fie liberă și ziua de vineri, doi decembrie, fiindcă pică între zilele de sărbători legale și weekend. Executivul a decis încă din 19 ianuarie 2022 această minivacanță. Ziua de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, este sărbătoare legală și zi nelucrătoare, potrivit Codului Muncii.Ca și Ziua Naţională a României - 1 Decembrie. În 2022, cele două zile pică miercuri și joi. S-a decis astfel ca ziua de doi decembrie 2022 să fie liberă pentru a face punte între cele două zile libere din 30 noiembrie și 1 Decembrie și weekendul din trei-patru decembrie.

„Ziua de 2 decembrie 2022 fiind stabilită ca zi liberă, instituţiile publice și autoritățiile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru, potrivit planificărilor stabilite. Prestarea muncii conform celor menționate nu conferă acordarea de timp liber corespunzător. În ceea ce privește locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, dispozițiile prezentului act normativ nu se aplică. De asemenea, pentru funcţionarea justiţiei ca serviciu public, dispozițiile prezentului act normativ nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de doi decembrie 2022 şi nici participanţilor în aceste procese”, se arăta în nota Hotărârii de Guvern.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9717 secunde