O nouă noapte de violențe în Irlanda de Nord

256

Articole recomandate

Violențe au izbucnit, sâmbătă, pentru a doua seară consecutivă, în Irlanda de Nord, cu ocazia tradiționalelor marșuri anuale ce sărbătoresc victoria lui Wilhelm de Orania asupra catolicilor în cursul bătăliei de la Boyne, în 1690. Țintă a cocteilurilor Molotov și a diverse obiecte, poliția a ripostat făcând uz de tunuri cu apă, transmite AFP. 

Un agent al forțelor de ordine a fost lovit cu o sticlă în flăcări, dar colegii său au reușit să stingă repede incendiul. 

Aproximativ 20 de persoane au fost arestate în seara precedentă la Belfast, în urma ciocnirilor dintre poliție și manifestanți. 32 de agenți au fost răniți și 400 de polițiști britanici au fost trimiși în Ulster ca întăriri pe durata week-end-ului. 

Tot vineri, un deputat nord-irlandez, Nigel Dodds, membru al Partidului Unionist Democrat DUP (pro-britanic, protestant și conservator), a fost lovit la cap cu o cărămidă, în timp ce încerca să îi convingă pe manifestanți să renunțe la violență. El a fost externat sâmbătă dimineață, fără complicații. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 Mai 2013
Stire din Actual : Incidente violente  la Paris
Pagina a fost generata in 1.1375 secunde