O nouă rachetă aer-aer testată de China

142
O nouă rachetă aer-aer testată de China - lansareracheta2-1485418943.jpg
China este posibil să testeze o nouă rachetă aer-aer cu rază lungă de acțiune care ar putea neutraliza avioane de realimentare cu combustibil și aparate aeriene de avertizare timpurie, a anunțat joi cotidianul China Daily, după ce imagini ale noului model de rachetă au fost publicate pe internet, relatează Reuters.


Președintele chinez Xi Jinping supraveghează ambițiosul program de modernizare militară, care include avioane cu reacție invizibile și portavioane. De asemenea, China a testat rachete antisatelit.


Noua rachetă poate atinge ținte aflate chiar și la 400 km distanță care depășește raza rachetelor folosite de forțele aeriene ale statelor occidentale, a explicat expertul militar chinez. În prezent, rachetele aer-aer din dotarea armatei chineze pot atinge ținte aflate la cel mult 100 de km.


Modernizarea armatei chineze are loc pe fondul situației tensionate din regiune legate de Marea Chinei de Sud și de insula Taiwan.


Recent, primul portavion chinez, Liaoning, a navigat în apropierea insulei Taiwan în cadrul a ceea ce Beijingul a numit manevre de rutin', provocând reacția Taipei-ului, care a trimis avioane de vânătoare și nave militare.
Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9502 secunde