O nouă rețea de exploatare a muncitorilor români descoperită în Spania

520
O nouă rețea de exploatare a muncitorilor români descoperită în Spania - romaniexploatati-1316157364.jpg
Evadarea unui muncitor român de la ferma agricolă unde muncea într-o localitate din provincia spaniolă Valladolid a permis poliției să descopere afacerea pusă la cale de un alt cetățean originar din România care și-a înșelat compatrioții promițându-le locuri de muncă și condiții umane de cazare în Spania, informează publicația elnortedecastilla.es, citată de Agerpres.

Evenimentele s-au declanșat pe 9 septembrie când muncitorul în cauză s-a prezentat la poliția din orașul Leon pentru a denunța faptul că este victimă a exploatării prin muncă de către C.C., în vârstă de 30 de ani. Potrivit denunțului, acest individ se ocupa de câtva timp să aducă în Spania compatrioți cărora le promitea locuri de muncă pe bază de contract pentru un salariu de șase euro pe oră, scrie publicația amintită.

Activitățile se desfășurau în domeniul agricol, la strânsul recoltelor, românii fiind aduși la Ventosa de la Cuesta, un sat cu circa 130 de locuitori din vecinătatea orașului Matapozuelos.

Conform funcționarilor Brigăzii de Imigrație și Frontieră din Valladolid, odată ce muncitorii ajungeau în satul respectiv, C.C. le confisca documentele și le spunea că pentru a-i aduce în Spania a avut de efectuat plăți anticipate, astfel încât ei erau obligați să muncească 240 de ore fără să primească niciun euro.

După ce o lună și jumătate de muncă fără plată, angajatorul le anula așa-zisa datorie și începeau să fie plătiți cu șase euro pe oră.

Nici condițiile de muncă și cazare nu au fost cele descrise la început în România, dar, mai mult, a înghesuit 24 de persoane să doarmă într-o incintă cu patru camere.

Pentru cele necesare traiului de fiecare zi, infractorul își înghesuia concetățenii într-o furgonetă și îi ducea în fiecare sâmbătă la un supermagazin dintr-un oraș apropiat, obligându-i să-i achite fiecare între 15 și 25 de euro pentru cursă.

După arestarea lui, agenții au percheziționat imobilul în care C.C. locuia la Ventosa și au descoperit documentele pe numele a 50 de persoane și aproximativ 7.000 de euro. Poliția a mai făcut cunoscut că unii dintre români munciseră câte 250 de ore fără să fie plătiți. Angajatorul semnase contracte pentru salarii de opt euro pe oră, încheie elnortedecastilla.es

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0792 secunde