O nouă specie de gândaci descoperită de cercetători a fost numită după tenismenul Novak Djokovic

190
O nouă specie de gândaci descoperită de cercetători a fost numită după tenismenul Novak Djokovic - novac-1665164732.jpg
Oamenii de ştiinţă din Serbia au numit o nouă specie de gândaci după faimosul tenismen Novak Djokovic. Potrivit presei sârbe, cercetătorii au luat această decizie datorită vitezei, rezistenţei, flexibilităţii, durabilităţii şi capacităţii de supravieţuire într-un mediu dificil a insectei, potrivit Gândul


Insecta, un gândac de tip Duvalius, a fost descoperită într-o groapă din vestul Serbiei. Potrivit cercetătorului Nikola Vesovic, gândacul a fost numit Duvalius Djokovic. Omul de știință a precizat că gândacul respectiv face parte din ordinul Coleoptera şi trăieşte în subteran la mare adâncime, nefiind ușor de văzut.

„Novak Djokovic – de mai bine de 15 ani, acest om a înveselit întreaga națiune, făcându-ne mândri, iar în acest timp a devenit ca un membru al familiei pentru toată lumea. El nu este doar cel mai bun ambasador al Serbiei în lume, ci și cel mai bun jucător de tenis masculin din toate timpurile și unul dintre cei mai dominanti sportivi din toate timpurile.


Am onoarea și plăcerea să anunț descoperirea unei noi specii de insecte din vestul Serbiei, necunoscută anterior științei. Este un gândac subteran (Coleoptera, Carabidae), orb, găsit într-o groapă din apropierea orașului Ljubovija. O lucrare științifică despre descrierea noii specii a fost publicată recent în renumitul jurnal ‘Annales Zoologici Fennici’.

În semn de recunoștință și simţindu-ne datori să îl răsplătim aşa cum putem pe Novak, am decis să numim noua specie după el – Duvalius Djokovici.

Îți mulțumim, Novak!

În numele autorilor noii specii,

Dr. Nikola Vesovic”, se anunță în postarea de pe Instagram.Pagina a fost generata in 0.3402 secunde