O nouă tragedie: avion low-cost cu 189 de pasageri prăbușit în mare

370
O nouă tragedie: avion low-cost  cu 189 de pasageri prăbușit în mare - onouatragedie-1540820896.jpg

Articole recomandate

Avionul companiei indoneziene low-cost Lion Air s-a prăbușit, ieri, în mare, la câteva minute după decolarea de pe aeroportul internațional din Jakarta și avea 189 de persoane la bord, au anunțat Ministerul Transporturilor și salvatorii, citați de AFP, Reuters și DPA.

Nu sunt semne că ar exista supraviețuitori în urma prăbușirii, a anunțat coordonatorul operațiunilor de căutare, adăugând că au fost localizate bucăți de trupuri și din epavă, informează dpa.

"Am cercetat suprafața apei și nu am găsit supraviețuitori", a declarat, pentru dpa, șeful Agenției Naționale Indoneziene pentru Operațiuni de Căutare și Salvare, Muhammad Syaugi. Scafandrii încearcă să ajungă la fuzelajul aparatului, care s-ar afla pe fundul mării, la o adâncime de circa 35 de metri, a adăugat el.

"Avionul a zburat anterior de la Denpasar la Cengkareng (Jakarta). A fost raportată o problemă tehnică, dar care a fost rezolvată în conformitate cu procedurile", a declarat Edward Sirait, directorul companiei, fără să precizeze natura problemei.

Potrivit autorităților, echipele de căutare au găsit o serie de resturi, inclusiv veste de salvare și bucăți de telefoane, la o adâncime de aproximativ 30 de metri, în apropiere de ultima locație cunoscută a avionului.

Resturi, inclusiv scaune, despre care se cred că provin de la avionul prăbușit, au fost descoperite și în apropierea unei platforme petroliere din Marea Java, a declarat un oficial al companiei de energie Pertamina. "Avionul transporta 178 de pasageri adulți, un copil și doi bebeluși, precum și doi piloți și cinci membri ai echipajului", a declarat Sindu Rahayu, director general al aviației civile în Ministerul Transporturilor.

"Avionul a cerut să revină la bază înainte de a dispărea în cele din urmă de pe radare", a adăugat el într-un comunicat.

Salvatorii au descoperit resturi ale aeronavei Boeing 737 care s-a prăbușit la câteva minute după decolare, relatează dpa, citându-l pe șeful Agenției pentru căutare și salvare. Fuselajul avionului Boeing 737 MAX 8 s-ar afla pe fundul mării, la o adâncime de circa 35 metri, a mai spus el.

Zborul JT610 a decolat la ora locală 06.20 de pe aeroportul din Jakarta și urma să aterizeze o oră mai târziu la Pangkal Pinang, capitala regiunii miniere Bangka-Belitung.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.246 secunde