O nouă tragedie în Mediterană: Semiluna Roșie a recuperat cadavrele a 24 de migranți

145
O nouă tragedie în Mediterană: Semiluna Roșie a recuperat cadavrele  a 24 de migranți - tragediemediterana-1498737970.jpg

Articole recomandate

Voluntarii Semilunii Roșii au găsit pe coasta Libiei 24 de migranți morți, aduși de valuri la țărm, transmite Reuters.

Între timp, în Mediterana se desfășura o operațiune de salvare a altor mii de refugiați.

Localnicii din districtul libian Tajoura afirmă că de la sfârșitul săptămânii trecute, cadavrele continuă să ajungă pe plaje. Unele sunt parțial mâncate de câinii vagabonzi, a afirmat un oficial al pazei de coastă.

Bilanțul tragic urmează probabil să crească, deoarece ambarcațiunile improvizate duc peste 100 de migranți fiecare, cu intenția de a ajunge doar până în apele internaționale. Mai multe bande de infractori au transformat într-o industrie profitabilă transportul cu bărci de cauciuc în stare proastă, supraîncărcate cu pasageri, potrivit Agerpres.

După ce ies din apele teritoriale ale Libiei, refugiații sunt preluați de echipaje de urgență, de marina italiană și de diverse grupuri de voluntari și duși în siguranță în Italia.

Luni, au fost luați la bordul unor astfel de nave circa 5.000 de migranți, a anunțat un purtător de cuvânt al pazei de coastă italiene, potrivit Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4751 secunde