O replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, expusă la cea de-a 26 ediției a Salonului Ciocolatei din Paris

198
O replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, expusă la cea de-a 26 ediției a Salonului Ciocolatei din Paris - ciocolata-1635429031.jpg
O replică din ciocolată a celebrului tablou al lui Pablo Picasso, "Guernica", a ajuns miercuri la Paris pentru a participa la cea de-a 26 ediţie a Salonului Ciocolatei şi a ilustra arta maeştrilor cofetari din Ţara Bascilor, relatează EFE.

"Să fim aici este un succes important", a declarat Lorena Gómez, preşedinta Federaţiei Basce a Dulciurilor Artizanale -Euskal Gozogileak, care a însoţit această capodoperă pentru a reprezenta această importantă regiune autonomă a Spaniei, la cel mai important eveniment al ciocolatei din lume.

Potrivit Agerpres, cele 500 de kilograme de ciocolată care au fost necesare pentru a alcătui tabloul, cu participarea a 40 de cofetari şi patiseri basci, va fi expusă la Salonul Ciocolatei de la Paris care se desfăşoară în perioadă 28 octombrie şi 1 noiembrie.


Inaugurarea tabloului din ciocolată a fost deschisă de coregrafia "Samina eta Bakea" (Durere şi Pace), pe acordurile cântecului "Gernika", compus de Mikel Laboa, şi având-o ca protagonistă pe balerina Maialen Urdapilleta.

Reprezentaţia a fost însoţită de o paradă a modei, cu modele îmbrăcate în rochii de ciocolată elaborate de cofetari basci şi inspirate din scenele tabloului.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5044 secunde