O statuie gigantică a lui Nelson Mandela, inaugurată la sediul președinției sud-africane

199
O statuie gigantică a lui Nelson Mandela, inaugurată la sediul președinției sud-africane - ostatuie-1387207517.jpg

Articole recomandate

O statuie gigantică a lui Nelson Mandela, cu brațele larg deschise în semn de reconciliere, a fost dezvelită, ieri, la sediul președinției sud-africane din Pretoria, la o zi de la funeraliile eroului luptei antiapartheid.

Având o înălțime de nouă metri și 4,5 tone, statuia din bronz a fost concepută de sud-africanii Andre Prinsloo și Ruhan Janse van Vuuren și a costat opt milioane de ranzi (564.000 de euro). Aceasta este prezentată drept cea mai mare statuie din lume a lui Nelson Mandela. Zâmbitor, în costum și cu brațele larg deschise, primul președinte de culoa-re al Africii de Sud pare să salute mulțimea.

Șeful statului, Jacob Zuma, prezent la ceremonie, a subliniat că celelalte statui ale lui Mandela îl prezintă mai degrabă cu pumnul ridicat. "De această dată, mișcarea brațelor este simbolul Africii de Sud democratice. El îmbrățișează întreaga națiune și ne invită să ne unim, noi, națiunea curcubeu", a adăugat el, într-o scurtă alocuțiune.

Poziția o evocă pe cea a lui Christos Mântuitorul din Rio de Janeiro, menționează mai mulți utilizatori de Internet, pe Twitter.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4274 secunde